Lær, hvordan du synger opera

At lære at synge opera starter med nogle få grundlæggende regler, som alle succesfulde og kompetente opera sangere følger. Den første og vigtigste opera-sangregel er at holde strubehovedet i en lav position. Larynxen, som er et andet navn til voiceboxen eller Adams æble, er bumpen, der findes på forsiden af ​​nakken, der bevæger sig op og ned, når du taler og når du svelger. Kvinder, du har disse også. Hvis du lægger din hånd på halsen og svelger et par gange, vil du føle strubehovedet flytte meget tydeligt.

En stor del af den rige operatiske lyd er resultatet af simpelthen at holde stemmeboksen i en lav position under sang. Hvordan opnår du dette? Nå, det kan tage lidt tid at træne din strubehoved for at blive sat, men her er en øvelse du kan bruge til at begynde at træne det lige nu!

Sæt din hånd på halsen og gab. Du vil bemærke, at når du gaber, synker din strubehoved til en lav position. Gør det et par gange, og tag nu mærke til den rolle, som din tunge spiller ved at sænke strubehovedet. Din tunge bevæger sig faktisk tilbage og ned og nudger strubehovedet i denne lave position. Dit job er nu at overvåge voiceboxen, når du synger.

Når du synger højere noter, vil du bemærke, at dit strubehoved har en tendens til at ønske at stige. Smid det forsigtigt og prøv igen. Det kan tage et par måneder til næsten et år at beherske dette over hele dit sangområde afhængigt af hvor mange dårlige vokale vaner du har erhvervet tidligere. Men når du gør det, kan du producere en operativ lyd på kommando!

Den anden afgørende del af at lære at synge opera er noget, der hedder “placering”. Dette refererer til, hvor du styrer de lyde du producerer inde i dit hoved. Dit hoved er i grunden et resonerende hulrum. Hvis du tænker på det som et hus med flere værelser, ville et værelse være halsen, en anden ville være næsen, en anden er munden og så videre. Tanken er at “åbne” alle dørene i huset og sørg for, at de noter du synger ringe lige i hvert af værelserne. Hvorfor lige så? Fordi hvis du fanger lyden i næsen og lukker alle de andre døre, vil din lyd være nasal og mangler i varme.

Så hvordan opnår du god vokalplacering? Det hele begynder med at blive opmærksom på noget, der hedder masken, som stort set er den forreste del af dit ansigt. Hvis du lukker munden og hummen med et normalt volumen, vil du bemærke en buzz i den forreste del af dit ansigt. Området, hvor du føler dig, bliver kaldt masken! Træn nu med at få buzz’en til at gå og langsomt åbne munden. Når du åbner munden, skal du holde lyden vibrerende i samme forside. Det skal føles som din næse, tænder og endda dine øjne er summende.

Sang operativt kræver, at du synger ind i masken til enhver tid, fordi det er vigtigt at synge i tune, synger hurtige løber, erhverver vibrato og giver lyden en klar, skarp, der bærer uden brug af en mikrofon.

Jeg har set folk fra meget forskellige samfundslag, med meget varierende intelligens går meget langt takket være god instruktion, stædighed og daglig praksis. Jeg håber du indser, at selvom det kun er toppen af ​​isbjerget i form af operateknik, kan man næsten lære at synge opera.

Comments are closed.